Funktionär på MCR

Kom och hjälp oss göra verksamheten ännu bättre!

Som i alla ideella föreningar krävs frivilliga krafter för att verksamheten ska snurra. Vardagen går vanligen ihop med den personal vi är så glada att vi har, men allt därutöver, som t ex våra klubbtävlingar, kan vi behöva hjälp med. Ibland krävs det viss förkunskap eller hästvana, men ofta finns det plats även för ovana hästföräldrar. På denna sidan har vi sammanställt funktionärsbehovet under innevarande termin samt förtydligat innebörden av de roller som vi ofta ser ett behov av.

Ju fler som ställer upp desto mindre arbete för var och en. Dessutom är det kul, och visst känns det bra att stötta våra barn och ungdomar!

Har du några frågor går det alltid bra att kontakta oss på: funktionar@malmocivilaryttare.nu

Nedan kan du läsa mer om vilka olika funktionärer som kan behövas på en tävling

Tävlingsvärd

I denna rollen ingår att se till så att ryttare och hästar befinner sig på rätt ställe vid rätt tidpunkt; hålla koll på startlistor och stötta förberedelse i stallet, skicka ekipage till framridningen, lotsa mellan framridning och ridbana etc. Och gärna peppa nervösa ryttare…!

  • Erfarenhet: Viss hästvana, hyfsat organiserad
Cafeteria – ansvarig

Fika hör tävling till! Som ansvarig för cafeterian behöver du kommunicera med ansvarig person i styrelsen inför tävlingen angående betalningssätt, meny, tider, nycklar etc. Under tävlingen står du i cafeterian, tar betalt, kokar kaffe etc. och ansvarar för att den lämnas i gott skick.

  • Erfarenhet: Viss vana från att ha hjälpt till i cafeterian tidigare
Cafeteria – medhjälpare

Som medhjälpare i cafeterian stöttar du den person som är ansvarig och servar alla fikasugna gäster.

  • Erfarenhet: Ingen särskild
Bakning

Att sälja hembakat i cafeterian ger tävlingsdagen det där lilla extra! Nästan vad som helst i kak- eller bullväg går bra att bidra med. Viktigt är bara att vara beredd på att redovisa ingredienser (med avseende på allergier och olika matpreferenser).

  • Erfarenhet: Ingen särskild
Domarsekreterare

Domarsekreterare krävs vid alla dressyrtävlingar. Du sitter bredvid domaren vid domarbordet och anteckna domarens bedömningar och kommentarer under tiden ritten pågår. En lärorik uppgift för alla som vill förstå sig på domarens tankar lite bättre!

  • Erfarenhet: Noggrann, relativt snabb och läsbar handstil
Speaker

Vid några av våra större klubbtävlingar och på t ex julshowen brukar vi ha en speaker som annonserar ryttare och nummer. Vi har ett domartorn i stora ridhuset för ändamålet och här styrs även musikanläggningen.

  • Erfarenhet: Viss kunskap om hur en tävling går till, kunna tekniken
Banpersonal

Våra ryttare är normalt med och både bygger och river tävlingsbanorna, men under tiden hopptävlingarna pågår behövs personal på banan som justerar hinder efter klass, lägger upp efter rivning etc.

  • Erfarenhet: Ingen särskild
Ledare

På blåbärshoppningarna får alla våra nybörjare vara med och tävla. I de lägsta klasserna går det till och med bra att skritta och självklart får man ha ledare med sig. Många gånger är det en förälder som leder, men ibland finns det behov av att klubben hjälper till också.

  • Erfarenhet: Viss hästvana