Styrelsen

MCR:s styrelse tillsätts efter förslag från valberedningen av medlemmarna vid föreningens årsmöte. Styrelsen sammanträder normal en gång per månad. Samtliga styrelseledamöter har tystnadsplikt.

Vision

På en ny anläggning inom Jägersroområdet, kunna erbjuda ridsportsverksamhet för allas behov samt kunna utöva minst fyra ridsportsgrenar. Styrelsen

Värdegrund

Ridsport för alla.

  • Ge möjlighet för alla medlemmar, framförallt barn och ungdom, att utvecklas i föreningen i trygghet och god kamratanda.
  • Deltagande på lika villkor i föreningens verksamheter oavsett kön, etnicitet, religion och trosuppfattning eller sexuell läggning,
  • Hög ledarkompetens.
  • Verksamheter för allas intressen.
  • Värnande om hästens bästa.

Styrelsen

Styrelsens ordförande

Bertil Sjödin

Bertil Sjödin
Styrelseordförande
mandatperiod 2021–2022

Hej!

Jag har fått fortsatt förtroendet som ordförande för verksamhetsåren 2021 och 2022. Min stora uppgift ser jag är att förvalta MCR:s varumärke och arbeta med att leda klubben i ett modernt tänkande. Den sociala betydelsen av klubbens verksamhet är unik och måste lyftas fram i allt vårt arbete idag och för framtiden.

Verksamhetsidé- Värdegrund- Vision och mål har årsmötet gett styrelsen i uppdrag att arbeta med och har presenterats under 2014. Läs dokumenten, du hittar dem på denna sidan uppe till höger. Dessa är högst aktuella även idag. ”Delen i vår Vision att ”vi på en ny anläggning inom Jägersroområdet , kunna erbjuda ridsportsverksamhet…….” får man väl säga att vi uppfyllt med råge.

Jag har under min ”hästkarriär” sysslat med tävlingsridning i fälttävlan och hoppning på nationell nivå. Tävlingsverksamheten har alltid legat mig varm om hjärtat och har funktionerat i de flesta positioner. Haft en ridsportsbutik ”Horse & Hound” i Malmö. Engagerad i Ribersborgstävlingarnas där jag verkar som tävlingsledare för banhoppningen.

Andra förtroendeuppdrag som jag har kan nämnas ordförande i Skånes Ridsportsförbunds valberedning samt ledamot i MISO:s valberedning, Malmö Idrottsföreningars Samorganisation.

Jag har tre barn; Axel 34, Nils 31, och Linneá 26 och arbetar som konsult på Enercon Windtower Production i Landskrona.  Mitt yrke är samordnare avseende arbetsmiljö/miljö/kvalitet och säkerhet.

Styrelseledamöter

Michael Burhoff

Michael Burhoff
Vice ordförande
mandatperiod 2021–2022

Micke är en av veteranerna i vår styrelse med snart 14 år i MCR:s styrelserum, likaså i vår tävlingssektion. Han har genom livet alltid haft MCR med sig, pappa ”Laban” hade hästar uppstallade på klubben när Micke var liten, där var han inte sen med att sitta i sadel framför pappa när det var dags för galopp. Ju snabbare det gick, desto större blev smilgroparna på Micke. När åldern var inne blev det dags att rida själv, då började han på ridskolan där han fick rida både den ena och andra busiga ponnyn, sedan gick det vidare till Kris hoppgrupper på torsdagarna. Nästa steg blev att köpa egen häst, vilken blev uppstallad på MCR. Sedan några år tillbaka har Micke numer sin häst uppstallad i Vellinge.

Han är en person som brinner för tävlingsmomenten av ridsporten, därav är han även ordförande för MCR:s tävlingssektion. Därigenom också mycket involverad och engagerad i tävlingarna som drivs nere på Ribersborg. Har genomgått många utbildningar och möten tillsammans med vårt förbund och kommun.

Utanför klubben jobbar Micke med automation. Jobbar för ett världsomspännande företag med ansvar och fokus på försäljning, projektledning, budgetering för den egna kundstocken. Är även ansvarig för försäljning och supportern av branschen ”LifeTech” som har fokus på livsuppehållande system, Lab-utrustning samt medicinbranschen. Dagligen kontakter likaväl nationellt som internationellt, inköp, tekniker, projektledare, produktion både internt och externt.

Med detta med sig i ryggsäcken så har Micke skapat sig ett lugnt, strategiskt och systematiskt tänkande inför de uppgifter som åligger honom i MCR´s organisation. Inte känd för att vara den som stressar upp sig eller sätter sig på tvären i eventuell motgång eller pressad situation.

Är stolt och hedrad över att ha haft medlemmarnas stöd och förtroende under så många år.

Monika Walfisz

Monika Walfisz
Sekreterare
mandatperiod 2020–2021

Monika hittade till MCR via Prova på-ridningen när äldsta dottern ville börja rida. Numera rider Monika och två av barnen på ridskolan och startar i så många klubbtävlingar som det går. En tredje dotter trivs bäst på Drop in-ridningen och sonen håller sig så långt från hästar som möjligt, litegrann i likhet med sin far.

Åren har gått snabbt efter det första mötet med MCR och Monika är nu en av veteranerna i styrelsen. Sedan ett par år innehar hon rollen sekreterare och sköter protokoll och andra skrivelser. Det är också Monika som snickrade ihop nuvarande hemsida en regning sommar för fem år sedan och håller den så uppdaterad som möjligt. Skicka ett mail om något inte verkar stämma!

Till vardags arbetar Monika som miljökonsult och leder ett gäng engagerade miljö- och hållbarhetskonsulter i Malmö. Miljö och naturen runt omkring oss är en hjärtefråga som oftast får högsta prio. Kanske kan den nya anläggningen bli en nytändning i hållbara lösningar för vår fina förening?

Helené Friman Lundin

Helené Friman Lundin
Ledamot
mandatperiod 2020–2021

Mer information kommer.

Ted Burhoff

Ted Burhoff
Ledamot
mandatperiod 2021–2022

Ted har mer eller mindre växt upp i stallgångarna på MCR, pappa Bo eller ”Laban” som alla känner honom som inom hästkretsar, hade sin häst uppstallad där. Så det var bara en tidsfråga innan han började rida på lektion och så fortsatte det, lördagsgruppen byttes till slut mot hoppgruppen på torsdagar (närmast en självklarhet i den Burhoffska familjen, det är hoppning som gäller). Ted red aktivt fram tills gymnasiet och gjorde sedan lumpen, efter det tappades intresset och annat kom i vägen.

Teds yngre bror Micke fortsatte däremot att vara aktiv inom ridningen och MCR, med egna hästar och åka på tävlingar….och till slut så började det egna intresset väckas till liv igen, så nu är Ted tillbaka efter 16 års uppehåll!

Ted rider för tillfället 2 gånger i veckan, Tisdagar för Jonna (Dressyr) och Torsdagar för Kris (Hoppning), för även hoppryttare måste kunna lite dressyr, glöm inte det! Målet med ridningen är att skaffa egen häst och börja tävla i hoppning, för MCR givetvis.

Ted är även aktiv inom Tävlingssektionen.

Ylva Wikman

Ylva Wikman
Ledamot
mandatperiod 2021–2022

Mer information kommer.

Pernilla Bardh Östrell

Pernilla Bardh Östrell
Ledamot
mandatperiod 2021–2022

Mer information kommer.

Susanne Linqvist

Susanne Linqvist
Ledamot
mandatperiod 2020–2021

Mitt namn är Susanne.
Jag har under många år varit en trogen medlem i ridklubben. Tidigare har jag haft privathäst uppstallad på MCR, har även ridit lektioner på söndagar, under den tiden var jag även medlem i styrelsen.
 
I veckorna är jag klinikenhetschef på Tandvårdshögskolan i Malmö. Ser framemot ett givande samarbete med övriga i styrelsen och inte minst alla medlemmar i MCR!

Linda Tamandi

Linda Tamandi
Ledamot
mandatperiod 2020–2021

Mer information kommer.

Suppleanter

Lisa Lindqvist

Lisa Lindqvist
Suppleant

Mitt namn är Lisa.
 
Mitt intresse för hästar började tidigt. Vid tio års åldern började jag rida på MCR och har trivts otroligt bra ända sedan dess. Har varit delaktig i aktiviteter och hjälpt till som ledare för handikappsridningen samt barngrupper. Har tidigare haft en privathäst uppstallad på MCR. Nu rider jag på söndagarna,
 
Jag arbetar som operatör på ett läkemedelsföretag i Limhamn där vi tillverkar och producerar läkemedel.

Marie Eriksson

Marie Eriksson
Suppleant

Mitt intresse för hästar började vid 11 års ålder och har efter en lång paus äntligen kommit tillbaks till stallet. Jag har tre döttrar på 9, 11 och 13 år, som alla rider på MCR sedan 2 år tillbaks.

Jag har jobbat i IT-branschen hela mitt arbetsliv med support och marknadsföring.

Eftersom jag själv inte rider för tillfället koncentrerar jag mig på att klappa hästar och hjälpa mina barn och deras ridkompisar.

Roxana Ansari

Roxana Ansari
Suppleant

Mer information kommer.

Remonternas representanter

Tova Strömqvist, ledamot

Ambulerande suppleant

Adjungerande

Kris Kringstad, Ridskolechef

Revisorer

Malin Åkesson, nyval, mandattid ett år, 2021

Margareta Norgren, nyval, medlemsrevisor, mandattid ett år, 2021