Ridskolan

Ridskola med tradition

 

MCR har fostrat otaliga hästentusiaster genom årtiondena. Många ser vi nu återvända till ridskolan med sina barn och barnbarn för att skänka hästglädjen till nya generationer. Det är vi väldigt stolta och glada över!

Många föräldrar minns glädjen från stallet och kontakten med ponnyer och hästar. Som en mjukstart låter de sina barn prova på ridningen i vår Prova på-ridning, för att senare, kanske efter en genomförd Stallkurs, anmäla sig till en ordinarie grupp.

Och när hästglädjen är väckt dröjer det oftast inte länge förrän många föräldrar återupptar sin forna hobby. I en hektisk vardag upplever många ridningen som den perfekta aktiviteten för avkoppling och nedstressning. 

 

Varför välja MCR?

Malmö Civila Ryttareförening erbjuder ridskoleverksamhet för barn, ungdomar och vuxna, för nybörjare och erfarna. Vi har välutbildade hästar och ponnyer som kan sitt arbete och instruktörer med lång erfarenhet. Genom en aktiv styrelse, där både anställda, föräldrar och ungdomar finns representerade, arbetar vi kontinuerligt med säkerhet och trivsel, och genom samverkan med Malmö Stad finns kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar.

 

Erfarna Instruktörer

Som ryttare blir man aldrig fullärd. Att ha en erfaren instruktör som utmanar och stöttar är därför lika viktigt för gammal som ung. Hos MCR har vi välutbildade instruktörer med lång hästerfarenhet.

Möt våra instruktörer

 

Aktiviteter för alla

Hos MCR finns ett brett utbud av ridskoleaktiviteter för alla åldrar och kunskapsnivåer. Några av aktiviteterna sker i samverkan med Malmö Stad och är då kostnadsfria.

Se våra aktiviteter

 

Våra Hästar

Våra hästar är vårt allt; vår främsta arbetskraft och våra käraste kollegor. Vårt fokus är deras välbefinnande och vi gör vårt yttersta för att de ska må bra!

Träffa hästarna