Vuxengrupper

Vad betyder ridning för dig?

Vi får förmodligen lika många svar på den frågan som vi har aktiva vuxenryttare. Kanske är det lättare att svara på frågan: varför MCR? Vi tror att många är här av kärlek till klubben efter ett helt liv här, medan andra hittar hit genom sina barn. Oavsett hoppas vi att man stannar för den goda stämningen och de underbara hästarna!

I dagsläget har vi ett drygt tiotal vuxengrupper varje vecka; vardagkvällar såväl som enstaka förmiddagar och helger. Du hittar vårt program under Aktiviteter på ridskolan. Några av grupperna har fullt fokus på endera hoppning eller dressyr medan andra alternerar såsom ungdoms- och juniorgrupperna gör. Alla grupper disponerar vårt stora ridhus, våra fantastiska hästar och våra mycket erfarna instruktörer. Beroende på grupp tränar vi allt från lättridning till öppnor och slutor.

Den formella gränsen för vuxenryttare går vid 18 år, men i vissa av seniorgrupperna rider även några av våra duktigaste juniorer. Dynamiken blir extra häftig betänkt att vår äldsta ryttare är 72 år. Roligt också är att andelen manliga ryttare är förvånansvärt hög; hos oss rider flera män av varierad ålder och riderfarenhet!

 

Vad saknas?

Vi tror att många fler vuxna skulle må bra av att umgås med hästar; det finns inte något bättre sätt att bara vara här och nu. Vi vet också att det är bra konditionsträning för alla åldrar. Det vi inte vet är om det finns annan typ av ridning som lockar mer än den vi erbjuder idag? Skulle något av nedanstående vara värt att prova?

  • Uteridning året runt! Det många inte vet med MCR är att vi har bra uterittsmöjligheter öster om Malmö. En sådan grupp skulle dock behöva ligga på dagtid för att klara dagsljuset även vintertid.
  • Dressyr i utemiljö. Med en uppsutten instruktör kan man nyttja övningsbanorna hos Jägersro för att träna dressyr med naturlig bjudning och fint underlag.
  • Vanlig gruppridning men med en dedikerad häst att satsa på och ett tydligt mål för utvecklingen.
  • Tävling! Kanske som en ridskolecup för vuxna tillsammans med övriga Malmöklubbar?

Vad skulle locka dig? Hör av dig till oss med tankar eller för att meddela ditt intresse!