Aktiviteter på ridskolan

Roliga aktiviteter för alla!

Malmö Civila Ryttareförening erbjuder ett brett utbud av ridskoleaktiviteter för alla åldrar och kunskapsnivåer. Några av aktiviteterna sker i samverkan med Malmö Stad och är då kostnadsfria. Hjälm och väst finns dessutom att låna här! I samband med skollov anordnas Prova på-kurser, dagridläger och andra aktiviteter – håll utkik efter detta i kalendariumet nedan samt under Nyheter. På dessa ställen annonseras även våra återkommande klubbtävlingar och andra spännande händelser.

 

 

Ridlektioner terminsvis

Huvudverksamheten på MCR är våra ridlektioner; under en normal vecka genomförs ca 45 ridlektioner i våra två ridhus. I grupperna som rider i vårt lilla ridhus och i hoppgrupperna deltar maximalt 10 ryttare. Den grupp du tillhör bestäms av din ålder och din erfarenhet. Vi har valt att ge våra grupper olika färger enligt vår Utbildningstrappa (se figuren nedan för illustration samt i länken här för de olika nivåernas innehåll).

Normalt består en termin av ca 20 ridlektioner. Veckorna som terminerna pågår framgår av kalendariumet till höger. I fliken bredvid framgår även veckoschemat för grupperna samt lektionspriser och betalningsvillkor. Läs till höger även om vårt administrativa system Hippocrates och hitta här en länk till inloggningen på den röda knappen.

Anmälan till nästkommande termin sker i slutet av den föregående terminen. Prata med din instruktör om vilken kurs som är lämplig för dig, kanske är det dags att kliva upp ett steg i trappan. Är du ny på ridskolan hjälper vi dig att hitta en kurs som passar.

Som förälder är det viktigt att förstå vad som förväntas av dig i samband med ridning och förberedelse. Små barn behöver ledas, och med stöttning av våra stallvärdar ska ponnyer och hästar skötas om innan och efter ridlektionen. Läs mer om vad som förväntas av dig som förälder på sidan ”Säkerhet och kamratskap”.

Om du inte kan komma till din ridlektion behöver du avboka den för att vi ska kunna planera hästarnas scheman så bra som möjligt. Avbokningen görs i Hippocrates genom att klicka ”avboka” på den röda knappen på startsidan.

 

Höstenterminens aktiviteter 2023

Höstterminen 2023 börjar måndagen den 14 augusti.

 

2023-10-31 – 2023-11-02 – Rid- och stallkurs
Kl 10-12. Pris 500 kr
Anmäl på mail mcr@malmocivilaryttare.nu. Avgiften betalas via swish till 1230053074, ange namn och stallkurs i meddelandet


2023-11-05 – Mullecaprilli
Pris 150 kr
Anmälan via Hippocrates. Banan finns att se i fönstret på stallkontoret samt på klubbens Instagram och Facebook

 

2023-12-09 – Vintershow 

Det kommer att bjudas på 2 timmar fullmatad show med bland annat voltige, kadrilj, dressyruppvisning, barnkadrilj, gymkhana och mycket mer.

Biljetter köper man i caféet. 50 kr för vuxna och 20 kr för barn 5-15 år.

Varmt välkomna!

 

2023-12-20 och 2023-12-22 – Hoppkurs   *OBS nya datum och tid*

Kl 16-19. Pris 650 kr för juniorer och 800 kr för seniorer. Max 8 deltagare, från gul grupp. Anmälan på mcr@malnocivilaryttare.nu och betalning via swish.

 

2023-12-21 – Skötarridning
Kl 16-18.
Bokning sker via mail till Camilla mcrskotare@gmail.com senast 18/12

 

2023-12-23 – Endagarskurs för blå och ljusgula grupper
Kl 10-13, 250 kr. 1,5 timmars ridning, anmälan till mcr@malmocivilaryttare.nu

 

2023-12-24 – Julaftonsridning

Kl 9 och kl 10. Pris 150 kr för juniorer och 200 kr för seniorer. Från ljusgul grupp. Anmälan på mcr@malmocivilarytter.nu, betalning via swish. Vi bjuder på glögg och pepparkakor i caféet.

 

2023-12-25 – 2023-12-26 – Sitskurs

Kl 10-12. Pris 500 kr för juniorer och 650 kr för seniorer. Max 12 deltagare per grupp, från gul och lila grupp, instruktör Linda. Anmälan på mcr@malnocivilaryttare.nu och betalning via swish.

 

2023-12-27 – 2023-12-28 – Öppen bana

Kl 10-16. Bokning 30 min hel- och halvtimme. 200 kr för medlemmar, 250 kr för övriga.
Ändrar ni på banan ska den återställas innan ni går.
Anmälan sker till kriskringstad@hotmail.com

 

2023-12-30 – 2023-12-31 – Kurs för knatte, grön och en funkisgrupp

Kl 10-13. Pris 450 kr. anmälan på mcr@malmocivilaryttare.nu. Betalning via swish

 

Hyrning under juluppehållet 2023

Under juluppehållet kommer vi ha hyrning nästan varje dag. Bokning sker per dag på listor på kontoret från måndag 20/11. Från mörkblå grupp,

Pris per dag 180 kr för juniorer och 250 kr för seniorer.

 

Prova på-ridning, 4–14 år – tillfälligt stängt

På lördagar kl. 13.30–14.00 samt kl. 14.00–14.30 har vi vår populära Prova på-ridning för knattar. För att vara säker på en plats krävs bokning en vecka i förväg. Ridningen kostar 85 kr (betalas på plats med kort eller Swish, vi tar inte längre kontanter) och kräver inget medlemskap i klubben. Kom ihåg att vara på plats i stallet minst en halvtimme innan ridningen börjar och att alla barnen måste ledas under ridningen av en medföljande vuxen/ungdom. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna.

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

 

 

Klubbtävlingar

Med jämna mellanrum anordnas tävlingar på ridskolan. För de allra minsta finns Caprilli, en kombination av hoppning och dressyr, och blåbärshoppning. Båda tävlingsformerna kan genomföras i trav och med ledare. Från och med gul respektive ljusgul grupp går det också bra att anmäla sig till någon av våra hopp- eller dressyrtävlingar. Så snart en ryttare går över till att tävla i de stora hopptävlingarna så kan man inte längre ställa upp i blåbärstävling eller caprilli.

Många av tävlingarna bestäms i början av varje termin och finns då med i kalendariumet på denna sida, men håll även koll under Nyheter eller på Facebook. Anmälan sker på Hipocrates, där går det också bra att önska häst. För frågor kontakta oss på mail eller telefon.

 

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

 

Ridskolecupen, 13–20 år

Skånes Ridsportförbunds utbildnings- och ridskolesektion bjuder årligen in alla ridskoleklubbar att vara med i en ridskolecup. Målsättningen med serien är att erbjuda förbundets medlemmar som inte har egen häst en chans att få tävla i ett lag i en serie för sin klubb. Minimiålder är 13 år och den övre åldern är 20 år eftersom cupen sponsras som en ungdomstävling. Nyhet 2016 är att cupen även är öppen för ryttare med funktionsnedsättning.

Deltävlingarna rids på de deltagande klubbarnas anläggningar och hästar/ponnyer, vilket innebär att våra ryttare får prova ponnyer och hästar från andra klubbar och att MCR motsvarande lånar ut ponnyer och hästar till andra cup-deltagare. Tävlingarna rids både i hoppning och dressyr. Finalen avgörs på egna hästar i ett större meeting på Flyinge.

Medlemmarna i det lag MCR startar med i ridskolecupen avgörs genom kvaltävlingar. Håll utkik under Nyheter om du är intresserad!

 

 

Drop in-ridning

Ridning som spontanidrott! Kom och prova ridning kostnadsfritt hos oss på MCR. Se kulimalmö.se för mer information och anmälan.

Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Aktiviteten vänder sig till alla som inte redan är inskrivna i en grupp på MCR, även till dig som inte ridit förut.

Välkommen!

E-post: spontanmcrbokningar@gmail.com

 

Stallkurs, 8–14 år

För barn som är sugna på att börja rida kan det var lämpligt att börja med en stallkurs. Barnen får under en timme sköta om ponnyerna och prova ridning tillsammans med någon av våra instruktörer. Föräldrar behöver inte närvar under kursen. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Håll utkik i kalendariumet och under nyheter när nya kurser är planerade.

Välkommen!

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

 

Barn med funktionshinder

I gruppen för barn och ungdomar med funktionshinder har var och en möjlighet att utvecklas i enlighet med sina egna förutsättningar. Vi tränar balans, motorik och att utvecklas som ryttare. Det är en välkomnande grupp där alla deltagare tar väl hand om varann.

Var och en har dessutom en ”personlig hjälpreda” bestående av någon av ridskolans duktigaste elever, som coachar, peppar och hjälper ”sin” deltagare i alla lägen. Vi fokuserar lika mycket på gemenskapen i stallet med hästarna som på själva ridningen. Vi har helt enkelt väldigt kul ihop!

Kontakta oss för mer information.

Tfn: 079-300 27 28
E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

 

Skötare, från 8 år

Den som vill kan bli skötare på en häst eller ponny. Det som krävs är att du är över 8 år och klarar av att ta hand om en häst själv. Ibland blir det kö på en särskilt populär ponny, men ofta finns det ledig skötplats. Följande regler gäller:

 • Max 2 dagar i veckan per person på en häst
 • Max 2 sköthästar per person
 • Efter att du skött din häst skriver man upp sig på lista utanför kontoret

I skötarrummet, precis innan stallet på vänster sida, finns skötskåp att låna. I skåpet finns plats för ryktsaker och annan egen utrustning. Ibland blir det kö på skåpen och då kan man få dela med en kompis.

Ridskolan ordnar skötaraktiviteter ca en gång i månaden.

Om du är intresserad av att bli skötare eller har frågor om skötningen, prata med Camilla Green i stallet eller kontakta henne på mail:

E-post: mcrskotare@gmail.com

 

Barnkalas

Slipp stök hemma och ha barnkalaset hos oss på MCR! Födelsedagsbarnet behöver vara lektionsryttare på MCR, men inte gästerna (ej heller medlemskrav på gästerna).

Barnkalas för 10 barn med vardera 30 min ridning kostar 1600 kr (ytterligare barn 160 kr/st)
Barnkalas för 10 barn med vardera 45 min ridning kostar 2000 kr (ytterligare barn 200 kr/st)

Alla barn kan låna hjälm och säkerhetsväst, men kom ihåg att allt umgänge med och i närheten av hästarna måste ske lugnt för att inte skapa otrygga situationer som riskerar att skrämma hästarna. Tjo och tjim får ske i klubbrummet innan eller efter ridningen. 🙂

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

Hippocrates

Vi använder oss av det administrativa systemet Hippocrates för hantering av lektioner, hästar, fakturor och annan information.

Första gången du loggar in, tryck ’Glömt lösenord’. Fyll i din e-post och ange bolagskoden MCR.

elevportal.hippocrates.se

0

 

 

Knatte

Betalning per månad för 4 ggr, 540 kr (135 kr/lektion)

Ungdoms- och juniorverksamhet

Funkisgrupp
 • 21 lektioner
 • 160 kr/lektion
 • 3 360 kr/termin

 

Grön grupp
 • 21 lektioner
 • 190 kr/lektion
 • 3 990 kr/termin
Ljusblå, blå, mörkblå, ljusgul, gul, rosa och röd grupp
 • 21 lektioner
 • 210 kr/lektion
 • 4 410 kr/termin
Hoppgrupp
 • 21 lektioner
 • 230 kr/lektion
 • 4 830 kr/termin

Seniorverksamhet

Vit, orange, lila och brun grupp
 • 21 lektioner
 • 280kr/lektion (260 kr/lektion 18-25 år)
 • 5880kr/termin (5 460 kr/termin 18-25 år)
Hoppgrupp
 • 21 lektioner
 • 305kr/lektion (285 kr/lektion 18-25 år)
 • 6405kr/termin (5 985 kr/termin 18-25 år)

Medlemsavgift

 • Juniorer 200 kr/år (tom året du fyller 18 år)
 • Seniorer 400 kr/år

I medlemsavgiften ingår olycksfallsförsäkring.

Från och med 1 januari 2017 omfattas alla medlemmar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet  av en gemensamma olycksfallsförsäkringen hos försäkringsbolaget Folksam.

Olycksfallsförsäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

 • aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
 • under enskild ridning och träning.
 • under direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Mer information finns på Folksams hemsida. Se även på sidan Säkerhet och kamratskap där det finns en länk till föreningens handlingsplan vid olyckor.

Anmäl skada så här 

Sedan 2018 har det blivit enklare att anmäla en skada. Den som har råkat ut för ett olycksfall ringer själv (alternativt målsman) till Folksam på 0771-950 950 och anmäler olycksfallsskadan alternativt gör en skadeanmälan via folksam.se/ridsport.

 Skador före den 1 januari 2017

Har du ett pågående skadeärende eller vill anmäla en skada som har inträffat före den 1 januari 2017 kontaktar du Länsförsäkringar eller din förening.

Mängdrabatt

Rider du mer än en gång per vecka lämnas 10 % rabatt per timme vid andra ridtillfället (gäller ej knatte). Syskonrabatt för juniorer 10 % per timme för det andra barnet.

Betalningsvillkor

Terminsavgiften faktureras i början av terminen med undantag för ljusgrön knattegrupp som faktureras månadsvis. Terminsavgiften får efter meddelande till MCR delas upp på 3 gånger, minst 1 000 kr varje gång och slutbetald senast den 30 april på vårterminen och den 31 oktober på höstterminen.

Bankgiro: 601-2041
Tfn: 079-300 27 28
E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu