Aktiviteter på ridskolan

Roliga aktiviteter för alla!

Malmö Civila Ryttareförening erbjuder ett brett utbud av ridskoleaktiviteter för alla åldrar och kunskapsnivåer. Några av aktiviteterna sker i samverkan med Malmö Stad och är då kostnadsfria. Hjälm och väst finns dessutom att låna här! I samband med skollov anordnas Prova på-kurser, dagridläger och andra aktiviteter – håll utkik efter detta i kalendariumet nedan samt under Nyheter. På dessa ställen annonseras även våra återkommande klubbtävlingar och andra spännande händelser.

Ridlektioner terminsvis

Huvudverksamheten på MCR är våra ridlektioner; under en normal vecka genomförs ca 45 ridlektioner i våra två ridhus. I grupperna som rider i vårt lilla ridhus och i hoppgrupperna deltar maximalt 10 ryttare. Den grupp du tillhör bestäms av din ålder och din erfarenhet. Vi har valt att ge våra grupper olika färger enligt vår Utbildningstrappa (se figuren nedan för illustration samt i länken här för de olika nivåernas innehåll).

Normalt består en termin av ca 20 ridlektioner. I länken nedan under rubriken ”Lektionsschema” framgår veckoschemat för grupperna. Längst ner här på sidan finner du priserna.

Anmälan till nästkommande termin sker i slutet av den föregående terminen. Prata med din instruktör om vilken kurs som är lämplig för dig, kanske är det dags att kliva upp ett steg i trappan. Är du ny på ridskolan hjälper vi dig att hitta en kurs som passar.

Som förälder är det viktigt att förstå vad som förväntas av dig i samband med ridning och förberedelse. Små barn behöver ledas, och med stöttning av våra stallvärdar ska ponnyer och hästar skötas om innan och efter ridlektionen. Läs mer om vad som förväntas av dig som förälder på sidan ”Säkerhet och kamratskap”.

Om du inte kan komma till din ridlektion behöver du avboka den för att vi ska kunna planera hästarnas scheman så bra som möjligt. Avbokningen görs i Hippocrates genom att klicka ”avboka” på den röda knappen på startsidan.

Hippocrates

Vi använder oss av det administrativa systemet Hippocrates för hantering av lektioner, hästar, fakturor och annan information.

Första gången du loggar in, tryck ’Glömt lösenord’. Fyll i din e-post och ange bolagskoden MCR.

elevportal.hippocrates.se

Lektionsschema

Klicka här för att se ridskolans schema

Vårterminens aktiviteter 2024

Februari

3/2                                      Dressyrtävling
10/2                                    Hopptävling

Mars

2/3                                      Lingondressyr
9/3                                      Hoppning uttagning ridskolecupen
16/3                                    Dressyrtävling uttagning ridskolecupen
29/3 och 30/3                     Kombinerad tävling dressyr och hoppning

April

6/4                                      Blåbärstävling/ caprilli
13/4                                    Dressyr uttagning ridskolecupen
20/4                                    Hoppning uttagning ridskolecupen
27/4                                    Lingondressyr

Maj

4/5                                      Blåbärstävling/ Caprilli
25/5                                    Hopptävling

Juni

1/6                                      Dressyrtävling

Prova på-ridning, 4–14 år – tillfälligt stängt

På lördagar kl. 13.30–14.00 samt kl. 14.00–14.30 har vi vår populära Prova på-ridning för knattar. För att vara säker på en plats krävs bokning en vecka i förväg. Ridningen kostar 85 kr (betalas på plats med kort eller Swish, vi tar inte längre kontanter) och kräver inget medlemskap i klubben. Kom ihåg att vara på plats i stallet minst en halvtimme innan ridningen börjar och att alla barnen måste ledas under ridningen av en medföljande vuxen/ungdom. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna.

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

Klubbtävlingar

Med jämna mellanrum anordnas tävlingar på ridskolan. För de allra minsta finns Caprilli, en kombination av hoppning och dressyr, och blåbärshoppning. Båda tävlingsformerna kan genomföras i trav och med ledare. Från och med gul respektive ljusgul grupp går det också bra att anmäla sig till någon av våra hopp- eller dressyrtävlingar. Så snart en ryttare går över till att tävla i de stora hopptävlingarna så kan man inte längre ställa upp i blåbärstävling eller caprilli.

Många av tävlingarna bestäms i början av varje termin och finns då med i kalendariumet på denna sida, men håll även koll under Nyheter eller på Facebook. Anmälan sker på Hipocrates, där går det också bra att önska häst. För frågor kontakta oss på mail eller telefon.

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

Ridskolecupen, 13–20 år

Skånes Ridsportförbunds utbildnings- och ridskolesektion bjuder årligen in alla ridskoleklubbar att vara med i en ridskolecup. Målsättningen med serien är att erbjuda förbundets medlemmar som inte har egen häst en chans att få tävla i ett lag i en serie för sin klubb. Minimiålder är 13 år och den övre åldern är 20 år eftersom cupen sponsras som en ungdomstävling. Nyhet 2016 är att cupen även är öppen för ryttare med funktionsnedsättning.

Deltävlingarna rids på de deltagande klubbarnas anläggningar och hästar/ponnyer, vilket innebär att våra ryttare får prova ponnyer och hästar från andra klubbar och att MCR motsvarande lånar ut ponnyer och hästar till andra cup-deltagare. Tävlingarna rids både i hoppning och dressyr. Finalen avgörs på egna hästar i ett större meeting på Flyinge.

Medlemmarna i det lag MCR startar med i ridskolecupen avgörs genom kvaltävlingar. Håll utkik under Nyheter om du är intresserad!

Drop in-ridning

Ridning som spontanidrott! Kom och prova ridning kostnadsfritt hos oss på MCR. Se kulimalmö.se för mer information och anmälan.

Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Aktiviteten vänder sig till alla som inte redan är inskrivna i en grupp på MCR, även till dig som inte ridit förut.

Välkommen!

E-post: spontanmcrbokningar@gmail.com

Stallkurs, 8–14 år

För barn som är sugna på att börja rida kan det var lämpligt att börja med en stallkurs. Barnen får under en timme sköta om ponnyerna och prova ridning tillsammans med någon av våra instruktörer. Föräldrar behöver inte närvar under kursen. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Håll utkik i kalendariumet och under nyheter när nya kurser är planerade.

Välkommen!

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

Barn med funktionshinder

I gruppen för barn och ungdomar med funktionshinder har var och en möjlighet att utvecklas i enlighet med sina egna förutsättningar. Vi tränar balans, motorik och att utvecklas som ryttare. Det är en välkomnande grupp där alla deltagare tar väl hand om varann.

Var och en har dessutom en ”personlig hjälpreda” bestående av någon av ridskolans duktigaste elever, som coachar, peppar och hjälper ”sin” deltagare i alla lägen. Vi fokuserar lika mycket på gemenskapen i stallet med hästarna som på själva ridningen. Vi har helt enkelt väldigt kul ihop!

Kontakta oss för mer information.

Tfn: 079-300 27 28
E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu

Skötare, från 8 år

Den som vill kan bli skötare på en häst eller ponny. Det som krävs är att du är över 8 år och klarar av att ta hand om en häst själv. Ibland blir det kö på en särskilt populär ponny, men ofta finns det ledig skötplats. Följande regler gäller:

 • Max 2 dagar i veckan per person på en häst
 • Max 2 sköthästar per person
 • Efter att du skött din häst skriver man upp sig på lista utanför kontoret

I skötarrummet, precis innan stallet på vänster sida, finns skötskåp att låna. I skåpet finns plats för ryktsaker och annan egen utrustning. Ibland blir det kö på skåpen och då kan man få dela med en kompis.

Ridskolan ordnar skötaraktiviteter ca en gång i månaden.

Om du är intresserad av att bli skötare eller har frågor om skötningen, prata med Camilla Green i stallet eller kontakta henne på mail:

E-post: mcrskotare@gmail.com

Barnkalas

Slipp stök hemma och ha barnkalaset hos oss på MCR! Födelsedagsbarnet behöver vara lektionsryttare på MCR, men inte gästerna (ej heller medlemskrav på gästerna).

Barnkalas för 10 barn med vardera 30 min ridning kostar 1600 kr (ytterligare barn 160 kr/st)

Barnkalas för 10 barn med vardera 45 min ridning kostar 2000 kr (ytterligare barn 200 kr/st)

Alla barn kan låna hjälm och säkerhetsväst, men kom ihåg att allt umgänge med och i närheten av hästarna måste ske lugnt för att inte skapa otrygga situationer som riskerar att skrämma hästarna. Tjo och tjim får ske i klubbrummet innan eller efter ridningen. 🙂

E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu


Priser

Knatte

Betalning per månad för 4 ggr, 540 kr (135 kr/lektion)

Ungdoms- och juniorverksamhet
FUNKISGRUPP
 • 21 lektioner
 • 160 kr/lektion
 • 3 360 kr/termin

GRÖN GRUPP

 • 21 lektioner
 • 190 kr/lektion
 • 3 990 kr/termin

LJUSBLÅ, BLÅ, MÖRKBLÅ, LJUSGUL, GUL, ROSA OCH RÖD GRUPP

 • 21 lektioner
 • 210 kr/lektion
 • 4 410 kr/termin

HOPPGRUPP

 • 21 lektioner
 • 230 kr/lektion
 • 4 830 kr/termin
Seniorverksamhet

VIT, ORANGE, LILA OCH BRUN GRUPP

 • 21 lektioner
 • 280kr/lektion (260 kr/lektion 18-25 år)
 • 5880kr/termin (5 460 kr/termin 18-25 år)

HOPPGRUPP

 • 21 lektioner
 • 305kr/lektion (285 kr/lektion 18-25 år)
 • 6405kr/termin (5 985 kr/termin 18-25 år)
Medlemsavgift
 • Juniorer 250 kr/år (tom året du fyller 18 år)
 • Seniorer 450 kr/år

I medlemsavgiften ingår olycksfallsförsäkring.

Mängdrabatt

Rider du mer än en gång per vecka lämnas 10 % rabatt per timme vid andra ridtillfället (gäller ej knatte). Syskonrabatt för juniorer 10 % per timme för det andra barnet.

Betalningsvillkor

Terminsavgiften faktureras i början av terminen med undantag för ljusgrön knattegrupp som faktureras månadsvis. Terminsavgiften får efter meddelande till MCR delas upp på 3 gånger, minst 1 000 kr varje gång och slutbetald senast den 30 april på vårterminen och den 31 oktober på höstterminen.

Bankgiro: 601-2041
Tfn: 079-300 27 28
E-post: mcr@malmocivilaryttare.nu