Våra instruktörer

Som ryttare blir man aldrig fullärd. Att ha en erfaren instruktör som utmanar och stöttar är därför lika viktigt för gammal som ung. Hos MCR har vi välutbildade instruktörer med lång häst- och utbildningserfarenhet.

Passion för hästar

Hästlivet är för de flesta mer än bara ett yrke; det blir en livsstil som genomsyrar allt. Att våra ridlärare är passionerade i sitt yrkesval behöver vi därför aldrig reflektera över.

”Jag älskar att träna hästar och elever. Jag älskar att åka på fina tävlingar.”  Kris Kringstad

Våra erfarna instruktörer

Kris Kringstad

Kris är utbildad ridinstruktör på Strömsholm och B-tränare i hoppning. Kris är dessutom utbildad sjukgymnast och har varit förbundskapten för ponnyhopplandslaget. På MCR är Kris ridskolechef och representerar ridskolan i styrelsen.

Evelina Wagner

Hej! Evelina heter jag och är ridlärare på måndagar och tisdagar. Jag har ridit på MCR sen jag var 6 år och har i princip vuxit upp på ridskolan. Började jobba här när jag var 14 och förutom att jag är ridlärare nu, så har jag genom tiderna varit både teorilärare, remont, samt jobbat extra i stallet vilket har gjort att jag lärt känna alla hästarna väldigt väl. Ni kan se mig i stallet lite när som i veckan och är alltid välkomna fram om det skulle vara något!

Anna Lundin

Anna har nyligen examinerats som ridledare och började på MCR när hon var 6 år gammal. Anna fattade snabbt tycke för den roliga, fartfyllda och spännande sporten: ”– Med hästar är det alltid en utmaning och man kan aldrig ta något för givet, allt är hårt arbete och stenhårt fokus. Men när man hittar knapparna och kärleken med hästarna kan inget stoppa en, då är man ett team!”

Anna fick sin första egna ponny vid 12 års ålder och har sedan dess tävlade upp till 1.25 klasser på ponny och häst. Idag har Anna två hästar som hon dagligen tränar och tävlar. 

Anna jobbar på ridskolan på onsdagar och söndagar och undervisar främst barn men även vuxna.

Lena Lindell

Lena började rida som 8-åring efter att inspirerats av westernfilmer på familjens nyligen inköpta TV. Då var det 1960-tal och Lena fastnade snabbt för ridningen. Sedermera utbildade sig Lena till lärare och arbetade som instruktör på MCR från 1984–2007. Efter drygt 10 års uppehåll är nu Lena tillbaka på MCR till elevernas glädje. Lena bor i skogarna utanför Hörby och har fyra egna hästar som hon tränar och tävlar i dressyr. Vi är väldigt glada att få tillgång till den kunskapen!

Linda Tamandi

Linda heter jag och arbetar som instruktör på MCR. Jag har lektioner onsdagar och söndagar, jag har allt från barngrupper till avancerade vuxengrupper.
Jag har levt och andats MCR sedan jag var liten, bortsett från ett par år då jag bodde i Sthlm och därefter några år utomlands.
Jag är fostrad av klubben och 2022 gick jag utbildning i Flyinge och examinerades som ridledare. Nu är nästa steg SRL 2.
Mina barn är uppvuxna på MCR varav min äldsta dotter stolt tävlar för klubben. Vi har 3 egna hästar så när jag inte är på ridskolan hittar ni mig i vårt stall med hästarna.
Det allra bästa med att vara ridlärare på MCR är att se alla elevers utveckling och glädje för hästarna, och framförallt att vi som klubb satsar på att ridsporten ska vara för alla oavsett var du kommer ifrån eller vem du är. Jag är stolt över att få vara en del av vår fina klubb

Camilla Green Lindberg

Camilla heter jag och är 42 år och bor i Trelleborg med min son Simon.
Jag har jobbat på MCR sedan 2010 och red på vår ridskola som barn. 
Under många år jobbade jag som hästskötare och assisterande tränare inom galoppen. Har även varit engagerad i och ansvarig för ponnygaloppen på Jägersro under några år. Jag är stödpedagog och jobbar just nu inom LSS.
För dagen håller jag lektioner onsdagar och torsdagar och är ansvarig för skötarna.

Saritza Johansson

Jag har arbetat på ridskolan sedan 2018, började som teoriledare och nu är jag ridlärare för barn och ungdomar på de lägre nivåerna på ridskolan.

Jag har även ansvar för våra teoriledare där jag coachar dem i deras yrkesroll och utvecklingen framåt.

Ni träffar mig i stallet måndagar och torsdagar.

Cornelia Claesson

Hej. Cornelia heter jag och är 19 år gammal. Jag är ridlärare lördagar och söndagar och så har jag lektioner i lilla ridhuset. Jag har även hand om spontanridningen på fredagar.

Jag har även hand om spontanridning på fredagar. Jag har ridit på MCR sedan jag var 9 år gammal. Det bästa med MCR är gemenskapen och alla våra fantastiska hästar och ponnyer.

Genom åren har jag varit remont, teoriledare men även hjälpt till i stallet vilket har gjort att jag har lärt känna hästarna väldigt väl. Jag är ny ridlärare för denna terminen men det ska bli väldigt roligt och jag ser mycket fram emot ännu en rolig termin på MCR.