Våra instruktörer

Som ryttare blir man aldrig fullärd. Att ha en erfaren instruktör som utmanar och stöttar är därför lika viktigt för gammal som ung. Hos MCR har vi välutbildade instruktörer med lång häst- och utbildningserfarenhet.

 

Psst…Just nu söker vi nya instruktörer, mer info hittar du här

 

Passion för hästar

Hästlivet är för de flesta mer än bara ett yrke; det blir en livsstil som genomsyrar allt. Att våra ridlärare är passionerade i sitt yrkesval behöver vi därför aldrig reflektera över.

 

”Jag älskar att träna hästar och elever. Jag älskar att åka på fina tävlingar.”  Kris Kringstad

 

 

Våra erfarna instruktörer

 

Kris Kringstad

Kris är utbildad ridinstruktör på Strömsholm och B-tränare i hoppning. Kris är dessutom utbildad sjukgymnast och har varit förbundskapten för ponnyhopplandslaget. På MCR är Kris ridskolechef och representerar ridskolan i styrelsen.

 

Evelina Wagner

Hej! Evelina heter jag, 20 år och är ridlärare på måndagar och tisdagar. Jag har ridit på MCR sen jag var 6 år och har i princip vuxit upp på ridskolan. Började jobba här när jag var 14 och förutom att jag är ridlärare nu, så har jag genom tiderna varit både teorilärare, remont, samt jobbat extra i stallet vilket har gjort att jag lärt känna alla hästarna väldigt väl. Ni kan se mig i stallet lite när som i veckan och är alltid välkomna fram om det skulle vara något!

 

Anna Lundin

Anna har nyligen examinerats som ridledare och började på MCR när hon var 6 år gammal. Anna fattade snabbt tycke för den roliga, fartfyllda och spännande sporten: ”– Med hästar är det alltid en utmaning och man kan aldrig ta något för givet, allt är hårt arbete och stenhårt fokus. Men när man hittar knapparna och kärleken med hästarna kan inget stoppa en, då är man ett team!”

Anna fick sin första egna ponny vid 12 års ålder och har sedan dess tävlade upp till 1.25 klasser på ponny och häst. Idag har Anna två hästar som hon dagligen tränar och tävlar. 

Anna jobbar på ridskolan på onsdagar och söndagar och undervisar främst barn men även vuxna.

 

 

Lena Lindell

Lena började rida som 8-åring efter att inspirerats av westernfilmer på familjens nyligen inköpta TV. Då var det 1960-tal och Lena fastnade snabbt för ridningen. Sedermera utbildade sig Lena till lärare och arbetade som instruktör på MCR från 1984–2007. Efter drygt 10 års uppehåll är nu Lena tillbaka på MCR till elevernas glädje. Lena bor i skogarna utanför Hörby och har fyra egna hästar som hon tränar och tävlar i dressyr. Vi är väldigt glada att få tillgång till den kunskapen!

 

 

Linda Tamandi

Linda heter jag och arbetar som instruktör på MCR. Jag har lektioner onsdagar och söndagar, jag har allt från barngrupper till avancerade vuxengrupper.
Jag har levt och andats MCR sedan jag var liten, bortsett från ett par år då jag bodde i Sthlm och därefter några år utomlands.
Jag är fostrad av klubben och 2022 gick jag utbildning i Flyinge och examinerades som ridledare. Nu är nästa steg SRL 2.
Mina barn är uppvuxna på MCR varav min äldsta dotter stolt tävlar för klubben. Vi har 3 egna hästar så när jag inte är på ridskolan hittar ni mig i vårt stall med hästarna.
Det allra bästa med att vara ridlärare på MCR är att se alla elevers utveckling och glädje för hästarna, och framförallt att vi som klubb satsar på att ridsporten ska vara för alla oavsett var du kommer ifrån eller vem du är. Jag är stolt över att få vara en del av vår fina klubb

 

 

Camilla Green Lindberg

Camilla och har jobbat på MCR sedan 2011. Det började med galoppskola, då Camillas huvudsyssla är att träna och rida galopphästar. Sedan har hon efter hand börjat ha mer vanliga lektioner. Idag har Camilla grupper från grön junior till orange senior.
Förutom lektionerna har Camilla Fritids, Prova på, Stallkurser, kalas och övriga projekt. Hon har också hand om skötarna.

 

 

Tindra Rinman

Hej! Jag heter Tindra Rinman och är 23 år. Jag jobbar som ridlärare på MCR, har varit här i ett år ungefär och trivs jättebra! Jag har ridlektioner 2 dagar i veckan, tisdagar och fredagar. Utöver jobbet som ridlärare så pluggar jag på Malmö Universitet.

Hästar och livet i stallet är min passion. Jag tycker det är superkul att lära ut ridning och se elever och hästar utvecklas! Tidigare har jag tävlat upp till 130 hoppning och MSV dressyr, samt ridit SM i hoppning och dressyr på ponny. Jag är även utbildad Ridledare och Ungdomsledare via Svenska Ridsportförbundet. Vi ses i stallet!

 

Alma Brag

Jag heter Alma, är 19 år gammal och har ridlektionerna i lilla ridhuset på söndagar. Redan när jag var 4 år gammal började jag rida som knatte på MCR och idag har jag min egen knattegrupp och ridgrupper upptill mörkblå nivå. Tidigare har jag även varit engagerad inom remonterna och haft teorilektioner, därav är jag utbildad ungdomsledare.

 

Thea Johansson

Thea heter jag och arbetar som ridlärare på lördagar. Jag är 21 år och har typ växt upp i stallet då jag började rida när jag va 6 år. Jag är ny ridlärare för denna terminen men ser fram emot en rolig termin.

 

Saritza Johansson

Jag har arbetat på ridskolan sedan 2018, började som teoriledare och nu är jag ridlärare för barn och ungdomar på de lägre nivåerna på ridskolan.

Jag har även ansvar för våra teoriledare där jag coachar dem i deras yrkesroll och utvecklingen framåt.

Ni träffar mig i stallet måndagar och torsdagar.