Som ryttare blir man aldrig fullärd. Att ha en erfaren instruktör som utmanar och stöttar är därför lika viktigt för gammal som ung. Hos MCR har vi välutbildade instruktörer med lång häst- och utbildningserfarenhet.

Psst…Just nu söker vi nya instruktörer, mer info hittar du här

Passion för hästar

Hästlivet är för de flesta mer än bara ett yrke; det blir en livsstil som genomsyrar allt. Att våra ridlärare är passionerade i sitt yrkesval behöver vi därför aldrig reflektera över.

Jag älskar att träna hästar och elever. Jag älskar att åka på fina tävlingar.  Kris Kringstad

Våra erfarna instruktörer

Kris är utbildad ridinstruktör på Strömsholm och B-tränare i hoppning. Kris är dessutom utbildad sjukgymnast och har varit förbundskapten för ponnyhopplandslaget. På MCR är Kris ridskolechef och representerar ridskolan i styrelsen.

Mer info kommer.

Camilla och har jobbat på MCR sedan 2011. Det började med galoppskola, då Camillas huvudsyssla är att träna och rida galopphästar. Sedan har hon efter hand börjat ha mer vanliga lektioner. Idag har Camilla grupper från grön junior till orange senior.
Förutom lektionerna har Camilla Fritids, Prova på, Stallkurser, kalas och övriga projekt. Hon har också hand om skötarna. 

Lisa började rida på MCR 1987 och är efter lite uppehåll tillbaka både som ryttare och instruktör. Lisa gick på naturbruksgymnasiet i Bollerup och har arbetat som ridlärare och kolloledare på deltid sedan 2001.

Anna har nyligen examinerats som ridledare och började på MCR när hon var 6 år gammal. Anna fattade snabbt tycke för den roliga, fartfyllda och spännande sporten: ”– Med hästar är det alltid en utmaning och man kan aldrig ta något för givet, allt är hårt arbete och stenhårt fokus. Men när man hittar knapparna och kärleken med hästarna kan inget stoppa en, då är man ett team!”

Anna fick sin första egna ponny vid 12 års ålder och har sedan dess tävlade upp till 1.25 klasser på ponny och häst. Idag har Anna två hästar som hon dagligen tränar och tävlar. 

Anna jobbar på ridskolan på onsdagar och söndagar och undervisar främst barn men även vuxna.

Lena började rida som 8-åring efter att inspirerats av westernfilmer på familjens nyligen inköpta TV. Då var det 1960-tal och Lena fastnade snabbt för ridningen. Sedermera utbildade sig Lena till lärare och arbetade som instruktör på MCR från 1984–2007. Efter drygt 10 års uppehåll är nu Lena tillbaka på MCR till elevernas glädje.

Lena bor i skogarna utanför Hörby och har fyra egna hästar som hon tränar och tävlar i dressyr. Vi är väldigt glada att få tillgång till den kunskapen!