Nuvarande anläggning

Anläggning mitt i Malmö

I en anläggning som en gång i tiden ansågs som en av södra Sveriges modernast med sitt stora ridhus under läktaren på Jägersro bedriver MCR sin ridskoleverksamhet.

Alldeles invid köpcentrat Jägersros parkering, strax intill polisrytteriet, markerar en anonym entré gränsen mellan stad och land. Kliv in här och en ny värld öppnas. En kall höstdag slår värmen emot dig från våra klubbrum och kontor. Här samlas vi för teorigrupper eller bara för att umgås och här finns våra lånehjälmar och lånevästar, omklädningsrum och toaletter. Våra två kontor är normalt bemannade vardagar kl. 16–20.

Förbi kontoret, nedför en trappa, finns dörren till stallet, hem för över 50 hästar och ponnyer. De första två tredjedelarna tillhör ridskolehästarna och den nedersta tredjedelen de privatägda medlemshästarna. Från mitten på ridskolestallet leder vägen till ridhusen; först det lilla som knattar och ungdomar nyttjar och därefter det stora där  juniorerna och seniorer håller till.

Båda ridhusen har läktare, en liten i det lilla ridhuset och en stor i det stora ridhuset. Underlaget underhålls regelbundet, men det vill till att ryttare/instruktörer hjälper till att ta upp efter hästarna för att det ska blir så bra som möjligt.

Förbi stallen leder en grusväg till vår paddock och våra rasthagar. Grusvägen används även flitigt under sommarsäsongen för kortare uteritter samt för att ta sig ut på längre uteritter öster om Malmö. Bakom ett högt plank längs med hela grusvägen finns Jägersros trav- och galoppbanor.

MCR:s anläggning är öppen dagligen under perioden ca 10 augusti–ca 30 juni (mån–fre kl. 07.00–21.00 samt lör, sön och övriga helgdagar kl. 07.00–17.00). För allas trevnad och säkerhet är det viktigt att våra säkerhetsregler följs. Läs mer om dem på sidan Säkerhet och Kamratskap.