Styrelsen

MCR:s styrelse tillsätts efter förslag från valberedningen av medlemmarna vid föreningens årsmöte. Styrelsen sammanträder normal en gång per månad. Samtliga styrelseledamöter har tystnadsplikt.

Vision

På en ny anläggning inom Jägersroområdet, kunna erbjuda ridsportsverksamhet för allas behov samt kunna utöva minst fyra ridsportsgrenar. Styrelsen

Värdegrund

Ridsport för alla.

• Ge möjlighet för alla medlemmar, framförallt barn och ungdom, att utvecklas i föreningen i trygghet och god kamratanda.
  • Deltagande på lika villkor i föreningens verksamheter oavsett kön, etnicitet, religion och trosuppfattning eller sexuell läggning,
  • Hög ledarkompetens.
  • Verksamheter för allas intressen.
  • Värnande om hästens bästa.

Styrelsen

Styrelsens ordförande

Bertil Sjödin

Styrelseordförande

Hej!

Jag har fått fortsatt förtroendet som ordförande, nu 2019–2020. Min stora uppgift ser jag att förvalta MCR:s varumärke och arbeta med att leda klubben i ett modernt tänkande. Den sociala betydelsen av klubbens verksamhet är unik och måste lyftas fram i allt vårt arbete idag och för framtiden.

Verksamhetsidé- Värdegrund- Vision och mål har årsmötet gett styrelsen i uppdrag att arbeta med och har presenterats under 2014. Läs dokumenten, du hittar dem på denna sidan uppe till höger.

2016 gav inte så mycket angående vår kommande nya anläggning. Positivt är att Malmö stad och Jägersro trav sitter ner och förhandlar då platsen är tänkt på Jägersros mark. Vi väntar som sagt!

Jag har under min ”hästkarriär” sysslat med tävlingsridning i fälttävlan och hoppning på nationell nivå. Tävlingsverksamheten har alltid legat mig varm om hjärtat och har funktionerat i de flesta positioner. Haft en ridsportsbutik ”Horse & Hound” i Malmö. Engagerad i Malmö City Horse Show på Ribersborg där jag ansvarar för banhoppningen.

Sommaren 2016 anordnade MCR Ponny-SM på Ribersborg. Detta var en av klubbens största utmaningar i tävlingssammanhang så långt. Läs mer på evenemangets Facebooksida.

Jag har tre barn; Axel 30, gymnast, Nils 27, bil/motortokig och Linneá 22 som rider på elitnivå i hoppning. Jag arbetar på Enercon Windtower Production i Landskrona.  Mitt yrke är samordnare avseende arbetsmiljö/miljö/kvalitet och säkerhet.

Styrelseledamöter

Michael Burhoff

Vice ordförande
mandatperiod 2019–2020

Micke är mycket aktiv i vår tävlingssektion och har varit med i styrelsen i ca 10 år. Har tidigare haft hästar uppstallade på MCR men har nuförtiden sin hästverksamhet i Vellinge och tävlar själv hoppning på sin häst Cash Flow N.
Hästar har funnits i Mickes liv i en form eller en annan sedan födseln då pappa ”Laban” själv varit aktiv tävlingsryttare och styrelsemedlem för MCR. Micke började att rida på lektionshästarna och köpte sedan egen häst och på den vägen har det gått. Har även sin bror Ted som rider lektioner på MCR och som sedan 2017 också sitter med i styrelsen.

Monika Walfisz

Sekreterare
mandatperiod 2020–2021

Monika hittade till MCR via Prova på-ridningen när äldsta dottern ville börja rida. Numera rider Monika och två av barnen på ridskolan och startar i så många klubbtävlingar som det går. Till vardags arbetar Monika som miljökonsult.

Helené Friman Lundin

Ted Burhoff

mandatperiod 2019–2020

Ted har mer eller mindre växt upp i stallgångarna på MCR, pappa Bo eller ”Laban” som alla känner honom som inom hästkretsar, hade sin häst uppstallad där. Så det var bara en tidsfråga innan han började rida på lektion och så fortsatte det, lördagsgruppen byttes till slut mot hoppgruppen på torsdagar (närmast en självklarhet i den Burhoffska familjen, det är hoppning som gäller). Ted red aktivt fram tills gymnasiet och gjorde sedan lumpen, efter det tappades intresset och annat kom i vägen.

Teds yngre bror Micke fortsatte däremot att vara aktiv inom ridningen och MCR, med egna hästar och åka på tävlingar….och till slut så började det egna intresset väckas till liv igen, så nu är Ted tillbaka efter 16 års uppehåll!

Ted rider för tillfället 2 gånger i veckan, Tisdagar för Jonna (Dressyr) och Torsdagar för Kris (Hoppning), för även hoppryttare måste kunna lite dressyr, glöm inte det! Målet med ridningen är att skaffa egen häst och börja tävla i hoppning, för MCR givetvis.

Ted är även aktiv inom Tävlingssektionen och har i år även blivit invald i Styrelsen, ska bli kul detta!

Tina Sandquist

mandatperiod 2020

Tina Sandquist har varit med i RUFS i några år innan hon tog klivet in i styrelsen.

Pernilla Bardh Östrell

mandatperiod 2020

Susanne Linqvist

Mitt namn är Susanne.
Jag har under många år varit en trogen medlem i ridklubben. Tidigare har jag haft privathäst uppstallad på MCR, har även ridit lektioner på söndagar, under den tiden var jag även medlem i styrelsen.
I veckorna är jag klinikenhetschef på Tandvårdshögskolan i Malmö. Ser framemot ett givande samarbete med övriga i styrelsen och inte minst alla medlemmar i MCR!

Linda Tamandi

Suppleanter

Lisa Lindqvist

Mitt namn är Lisa.
Mitt intresse för hästar började tidigt. Vid tio års åldern började jag rida på MCR och har trivts otroligt bra ända sedan dess. Har varit delaktig i aktiviteter och hjälpt till som ledare för handikappsridningen samt barngrupper. Har tidigare haft en privathäst uppstallad på MCR. Nu rider jag på söndagarna,
Jag arbetar som operatör på ett läkemedelsföretag i Limhamn där vi tillverkar och producerar läkemedel.

Marie Eriksson

Suppleant

Mitt intresse för hästar började vid 11 års ålder och har efter en lång paus äntligen kommit tillbaks till stallet. Jag har tre döttrar på 9, 11 och 13 år, som alla rider på MCR sedan 2 år tillbaks.

Jag har jobbat i IT-branschen hela mitt arbetsliv med support och marknadsföring.

Eftersom jag själv inte rider för tillfället koncentrerar jag mig på att klappa hästar och hjälpa mina barn och deras ridkompisar.

Birgitta Kjellin

Remonternas representanter