Styrelsen

MCR:s styrelse tillsätts efter förslag från valberedningen av medlemmarna vid föreningens årsmöte. Styrelsen sammanträder normal en gång per månad. Samtliga styrelseledamöter har tystnadsplikt.

Vision

På en ny anläggning inom Jägersroområdet, kunna erbjuda ridsportsverksamhet för allas behov samt kunna utöva minst fyra ridsportsgrenar. Styrelsen

 

Värdegrund

Ridsport för alla.

  • Ge möjlighet för alla medlemmar, framförallt barn och ungdom, att utvecklas i föreningen i trygghet och god kamratanda.
  • Deltagande på lika villkor i föreningens verksamheter oavsett kön, etnicitet, religion och trosuppfattning eller sexuell läggning,
  • Hög ledarkompetens.
  • Verksamheter för allas intressen.
  • Värnande om hästens bästa.

Styrelsen

Styrelsens ordförande

Bertil Sjödin

Bertil Sjödin
Styrelseordförande
mandatperiod 2017–2019

Hej!

Jag har fått fortsatt förtroendet som ordförande, nu 2017–2019. Min stora uppgift ser jag att förvalta MCR:s varumärke och arbeta med att leda klubben i ett modernt tänkande. Den sociala betydelsen av klubbens verksamhet är unik och måste lyftas fram i allt vårt arbete idag och för framtiden.

Verksamhetsidé- Värdegrund- Vision och mål har årsmötet gett styrelsen i uppdrag att arbeta med och har presenterats under 2014. Läs dokumenten, du hittar dem på denna sidan uppe till höger.

2016 gav inte så mycket angående vår kommande nya anläggning. Positivt är att Malmö stad och Jägersro trav sitter ner och förhandlar då platsen är tänkt på Jägersros mark. Vi väntar som sagt!

Jag har under min ”hästkarriär” sysslat med tävlingsridning i fälttävlan och hoppning på nationell nivå. Tävlingsverksamheten har alltid legat mig varm om hjärtat och har funktionerat i de flesta positioner. Haft en ridsportsbutik ”Horse & Hound” i Malmö. Engagerad i Malmö City Horse Show på Ribersborg dår jag ansvarar för banhoppningen.

Sommaren 2016 anordnade MCR Ponny-SM på Ribersborg. Detta var en av klubbens största utmaningar i tävlingssammanhang så långt. Läs mer på evenemangets Facebooksida.

Jag har tre barn; Axel 30, gymnast, Nils 27, bil/motortokig och Linneá 22 som rider på elitnivå i hoppning. Jag arbetar på Enercon Windtower Production i Landskrona.  Mitt yrke är samordnare avseende arbetsmiljö/miljö/kvalitet och säkerhet.

Styrelseledamöter

Michael Burhoff

Michael Burhoff
Vice ordförande
mandatperiod 2017–2019

Micke är mycket aktiv i vår tävlingssektion och har varit med i styrelsen i ca 10 år. Har tidigare haft hästar uppstallade på MCR men har nuförtiden sin hästverksamhet i Vellinge och tävlar själv hoppning på sin häst Cash Flow N.
Hästar har funnits i Mickes liv i en form eller en annan sedan födseln då pappa ”Laban” själv varit aktiv tävlingsryttare och styrelsemedlem för MCR. Micke började att rida på lektionshästarna och köpte sedan egen häst och på den vägen har det gått. Har även sin bror Ted som rider lektioner på MCR och som sedan 2017 också sitter med i styrelsen.

Monika Walfisz

Monika Walfisz
Sekreterare
mandatperiod 2018–2020

Monika hittade till MCR via Prova på-ridningen när äldsta dottern ville börja rida. Numera rider Monika och två av barnen på lördagsförmiddagarna och startar i så många klubbtävlingar som det går. Till vardags arbetar Monika som miljökonsult.

Elisabeth Forsman

Elisabeth Forsman
Kassör
mandatperiod 2017–2019

Nise är vår kassör sedan många år tillbaka. Hon är gift med Richard Forsman som är suppleant i styrelsen.

Helene Friman Lundin

Helene Friman Lundin
Ledamot
mandatperiod 2018–2020

Mer information kommer.

Rebecca Sofiadotter

Rebecca Sofiadotter
Ledamot
mandatperiod 2018–2019

Rebecca började rida på MCR i början av 2013 i samband att hon flyttade från Ystad till Malmö. Hon rider i hopp- och dressyrgrupper. Sedan årsskiftet är hon också medryttare på Enzo. Till vardags arbetar Rebecka som advokat och har varit klubben behjälplig i juridiska frågor.

Cecilia Molvin

Cecilia Molvin
Ledamot
mandatperiod 2018–2020

Cecilia Molvin hittade till MCR via sonen som testade prova-på-ridning. Sonen fastnade för ridningen och Cecilia bestämde sig då för att ta upp sitt stora intresse igen, efter tio års uppehåll. Ridning och hästar har varit en del av Cecilias liv sedan fem års ålder då hon började rida på ridskola. Hon har också ridit och skött ett antal hästar i Kullabygden, där hon är uppvuxen, samt i Stockholm där hon bodde en period. Egen häst har det dock inte blivit, men drömmen lever än. Mellan ridpassen på lördagarna jonglerar Cecilia en vardag med man, två fotbollsspelande söner och ett jobb som kommunikatör på Skanska.

Ted Burhoff

Ted Burhoff
Ledamot
mandatperiod 2017–2019

Ted har mer eller mindre växt upp i stallgångarna på MCR, pappa Bo eller ”Laban” som alla känner honom som inom hästkretsar, hade sin häst uppstallad där. Så det var bara en tidsfråga innan han började rida på lektion och så fortsatte det, lördagsgruppen byttes till slut mot hoppgruppen på torsdagar (närmast en självklarhet i den Burhoffska familjen, det är hoppning som gäller). Ted red aktivt fram tills gymnasiet och gjorde sedan lumpen, efter det tappades intresset och annat kom i vägen.

Teds yngre bror Micke fortsatte däremot att vara aktiv inom ridningen och MCR, med egna hästar och åka på tävlingar….och till slut så började det egna intresset väckas till liv igen, så nu är Ted tillbaka efter 16 års uppehåll!

Ted rider för tillfället 2 gånger i veckan, Tisdagar för Jonna (Dressyr) och Torsdagar för Kris (Hoppning), för även hoppryttare måste kunna lite dressyr, glöm inte det! Målet med ridningen är att skaffa egen häst och börja tävla i hoppning, för MCR givetvis.

Ted är även aktiv inom Tävlingssektionen och har i år även blivit invald i Styrelsen, ska bli kul detta!

Christina Baaz

Christina Baaz
Ledamot
mandatperiod 2018–2020

Christina följde med sin syster som redan red på MCR, och började rida på lektion 1997.

2002 köptes ponnyn Djingis Khan från MCR och  sedan dess har ett antal ponnyer/hästar hunnits med i stallet. Under 2008–2010 jobbade Christina i stallet både på helgerna och vardagarna (ibland) och hjälpte även till när förskolor/skolor kom på besök. Christina har även under ett par år tävlat ponnytrav och är utbildad travskoleinstruktör.

Tills alldeles nyligen hade Christina häst uppstallad på MCR som tyvärr gick bort, men hon hoppas att vara tillbaka snart om med ny häst.

Suppleanter

Richard Forsman

Richard Forsman
Suppleant

Richard är suppleant i styrelsen, och är även ordförande i MCR AB.

Elin N. Lindqvist

Elin N. Lindqvist
Suppleant

Elin började rida på MCR som nioåring och var även aktiv i Remonterna under en period. De senaste åren har Elin varit bosatt i Ystad och pluggat idrottsvetenskap. Har hästarna Blondie och Comma.

Nina Gitsér

Nina Gitsér
Suppleant

Nina Gitsér har varit med i RUFS i några år. Hon hamnade på MCR via dottern som red ett par år innan även lilla systern fann intresset för hästarna. Stora syster Sofia slutade rida men lilla syster Julias intresse kvarstår. I fjol anmälde sig Nina till nybörjarridning på ridskolan. Hon red en termin på MCR och idag har hon hand om en häst en dag i veckan i ett privat stall.

Nina lever med man och deras två tonårstjejer och när hon inte kör mellan stallen eller skjutsar barn någon annan stans så arbetar hon projektledare på IDÉ House of Brands som sysslar med profilreklam.

Remonternas representanter

Donika Gerguri, ledamot

Emely Forsberg, suppleant

Adjungerande

Ambulerande RUFS-representant

Kris Kringstad, Ridskolechef

Revisorer

Per Hedenus nyval, mandattid ett år, 2018

Ulrika Bergstrand, medlemsrevisor omval, mandattid ett år, 2018

Revisorerssuppleant

Torsten Kullberg, omval, mandattid ett år, 2018